Bedrijfsadvies

Levensloopbestendig bedrijfsadvies

 

Wat is voor u de beste rechtsvorm voor een onderneming?


De keuze voor de juiste rechtsvorm, zoals een eenmanszaak, maatschap, BV of stichting heeft vaak te maken met fiscale motieven en om aansprakelijkheid van de directie te beperken. Castelijns & Swaans denkt met u mee en weegt de voor- en nadelen af zodat u een goede keuze kunt maken uit de rechtsvormen. Wanneer u begint met uw onderneming, maar ook als u groeit.

 

Bedrijfsfinanciering
 

Groei of nieuwe activiteiten binnen de onderneming zorgen voor een grotere  vermogensbehoefte.
Maar ook zonder deze gebeurtenissen, is het goed om regelmatig de lopende financieringen te controleren. Castelijns & Swaans kijkt voor u naar de veranderende omstandigheden, zoals de hoogte van de rente, gevraagde zekerheden en andere voorwaarden van financiering. Een goede keuze uit verschillende financieringsvormen, zoals leasing, kan u fiscale of liquiditeitsvoordelen opleveren. Wij beoordelen graag de lopende financieringen en/of financieringsaanvraag bij het aangaan van een kredietovereenkomst.

 

Administratieve organisatie en interne beheersing
 

Vooral bij grotere organisaties is een goede Administratieve Organisatie en Interne Beheersing (AO/IB) belangrijk als sturingsinstrument voor de directie. Een goed functionerende AO/IB is bovendien noodzakelijk voor een goedkeurende accountantsverklaring bij de jaarrekening.


 

Advies bij bedrijfsovername en due-diligence onderzoek
 

Wanneer u een onderneming wilt overnemen, kunnen wij u begeleiden met overname-advies.
We zorgen ervoor dat de ondernemingsstructuur verkoopklaar is. En aan koperszijde verzorgen we de volledige begeleiding, eventueel inclusief een financieel due-diligence onderzoek. Daarmee weet u of de financiële informatie van de verkoper overeenkomt met de werkelijkheid. Naast de jaarrekening kijken onze adviseurs ook naar afnemers, producten, medewerkers en toeleveranciers.

 

Advies voor subsidies
 

Nederland kent honderden subsidieregelingen, aangevuld met diverse Europese regelingen en fiscale faciliteiten.
Castelijns & Swaans geeft u een gericht advies voor uw onderneming. Denk bijvoorbeeld aan:
* (milieu)investeringen;
* innovatie en productontwikkeling;
* samenwerkingsverbanden;
* personeel;
* exportactiviteiten;
* scholing en verbetering arbeidsomstandigheden.

 

Estate planning
 

Hoe staat het met uw (oudedags)voorzieningen? Met een gedegen advies voor de toekomst kunt u nu en in de toekomst belasting besparen vanuit uw persoonlijke wensen en behoeften. Castelijns & Swaans werkt nauw samen met notarissen, juristen, fiscalisten en private bankers. Voor uw optimaal advies.