Fiscaal advies en hulp bij belastingaangifte

Castelijns & Swaans helpt u op weg met fiscaal advies


U zou het misschien niet meteen verwachten, maar de wereld van belastingen is behoorlijk snel en veranderd continu. Inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, successie- en schenkingsrecht, dividendbelasting… Als ondernemer heeft u natuurlijk uw verplichtingen waaraan u moet voldoen, maar u wilt ook niet te veel betalen. Hoeveel iemand moet afdragen is nog steeds afhankelijk van inkomen en vermogen, maar er zijn ook belastingheffingen op auto, genotsmiddelen, onroerend goed en erfenissen. De belastingwetgeving is, kortom, behoorlijk complex geworden. Bovendien zijn er regelmatig kleine en grotere wijzigingen in de wetgeving.

 

Hulp bij belastingaangifte, belastingadvies en contact met externe deskundigen zoals een notaris

 

Castelijns & Swaans kent de actuele (inter)nationale belastingwetgeving en helpt ondernemers en particulieren met hun belastingaangifte. Dat kan door het geven van advies of door het compleet verzorgen van de aangifte. Daarmee weet u zeker dat u alle actuele regelingen voor bijvoorbeeld voordelen/kortingen optimaal benut. Onze specialisten kunnen, wanneer dat nodig is, een beroep doen op externe deskundigen, zoals een notaris.

 

Horizontaal toezicht

 

Adviseurs kunnen een convenant afsluiten met de Belastingdienst. Dit convenant stimuleert meer wederzijds vertrouwen tussen de Belastingdienst en adviseur/cliënt. Castelijns & Swaans heeft al vele jaren een goede verstandhouding met de Belastingdienst. Dit blijkt onder meer uit de beperkte hoeveelheid belastingcontroles waaraan onze klanten worden onderworpen. Wij constateren dat onze cliënten nauwelijks behoefte hebben om de omgangsbetrekkingen met de Belastingdienst verder te formaliseren. Reden voor Castelijns & Swaans om voorlopig geen convenant af te sluiten. Daarnaast brengt een dergelijk convenant kosten met zich mee, die wij onze cliënten willen besparen. Wij houden de ontwikkelingen op het gebied van deze convenanten nauwlettend in de gaten. Mocht in de toekomst het sluiten van een dergelijk convenant daadwerkelijk voordelen opleveren voor onze cliënten, dan gaan wij alsnog over tot het sluiten van een convenant.

 

Een fiscaal adviseur die vooruit kijkt kan u veel geld besparen

 

 

U kunt bijvoorbeeld te betalen successierechten beperken door bij leven schenkingen te doen. Dat heeft later voor uw nabestaanden een belastingvoordeel. Maar ook bij financiële planning, bedrijfsopvolging, staking van uw onderneming of liquidatie is Castelijns & Swaans u graag van dienst.