Specialismen

Castelijns & Swaans beschikt over eigen AA- en RA-accountants en een fiscalist die u kan adviseren op belastingtechnisch gebied. Zij werken nauw samen met elkaar en met een uitgebreid netwerk aan andere specialisten. Voor een optimaal financieel resultaat van uw onderneming en van u. 

 

De Accountant: vertrouwenspersoon van de ondernemer
De accountant is uw adviseur op het gebied van belastingen, administratie/financiën en bedrijfseconomie. Hij is certificerend bevoegd en mag assurance opdrachten uitvoeren, m.u.v. wettelijke controleopdrachten. U kunt bij hem of haar terecht voor zakelijke vragen, maar ook voor persoonlijke zaken zoals erfrecht, huwelijksgoederenrecht en schenkingen. De accountant staat ook wel bekend als de huisarts van het MKB: kan hij op bepaalde vragen geen antwoord geven, dan schakelt hij een specialist in of verwijst hij door.

 

Belastingadviseur (RB)
De belastingwetgeving verandert voortdurend. Een goede belastingadviseur, die actief de fiscale status van zijn klanten bewaakt, is dan ook geen overbodige luxe voor MKB-ondernemers en vermogende particulieren. Hij is gespecialiseerd in uitgebreide belastingaangiften, zoals aangiften successierecht.

 

Voor alle specialismen, Accountant-Administratieconsulent (AA), Registeraccountant (RA) en Register Belastingadviseur (RB), geldt: het bijhouden van vakkennis is verplicht. Daardoor heeft u de zekerheid dat zijn kennis up-to-date is en dat u advies krijgt dat gebaseerd is op de meest recente ontwikkelingen.
AA en RA staan ingeschreven in het accountantsregister van de NBA. De belastingadviseurs staan ingeschreven in het Register Belastingadviseurs. Allen moeten zich houden aan strenge wettelijke eisen over de uitvoering van het vak.